Sounds!

Volg ons:

Sitemap Forest Stewardship Council® (FSC®)
FSC®-F000222
Klimaat
Klimaat
Certificering
Certificering
Impact
Impact
Woningbouw
Woningbouw
Grond Weg Waterbouw
GWW
Groensector
Groensector
Vragen
Ambassadeurs

Bereken je impact hier

Met deze tool krijg je direct duidelijkheid in de impact die je kunt maken. De Impact Calculator berekent de verschillende effecten op bossen die het gebruik van FSC-gecertificeerd tropisch hout en niet-FSCgecertificeerd tropisch hout heeft. Het wetenschappelijk model achter deze tool toont aan dat het oogsten van hout in een FSC-gecertificeerd bos een verwaarloos verlies aan biodiversiteit veroorzaakt en de nettouitstoot van CO2 bijna nul is als gevolg van regeneratie van het tropisch bos.

Ik wil mijn impact berekenen

Ontdek FSC hout daar

Wereldwijd zijn er 50.000 soorten tropisch hout. Waarvan we een handjevol gebruiken en andere soorten, die misschien veel geschikter zijn, over het hoofd zien. Om de druk daar op populaire soorten te verlagen staat hier een handige tool voor je. 60 soorten overzichtelijk gerubriceerd van naam tot toepassing. Jij wilt duurzaam beheerde kwaliteit tegen aanvaardbare prijs, wij willen meer diversiteit in toegepaste soorten hout.

Ik wil meer soorten, toepassingen en cases zien
Tropische bossen

Bescherm hout daar

Tropische bossen

Uit opbrengstgegevens van verschillende FSC-concessies komt naar voren dat een oppervlak van ruim 1.000 m2 tropisch bos (0,1 hectare) een opbrengst geeft van ongeveer 1 m3 hardhout. Omdat de opbrengst per hardhoutsoort kan verschillen is uitgegaan van gemiddelden. Uit een perceel noordelijk bos kan meer hout worden geoogst. Uitgangspunt voor deze tool is de productie van noord europees vurenhout, omdat deze soort meer dan 80% van de Nederlandse markt van noordelijk hout omvat. Deze Bosberekentool is een eerste stap in het kwantificeren van de positieve impact van het gebruikt van FSC hout op het beschermen van bossen.

Ik wil weten wat de keuze voor FSC-hout oplevert