Sounds!

Volg ons:

Sitemap Forest Stewardship Council® (FSC®)
FSC®-F000222
Klimaat
Klimaat
Certificering
Certificering
Impact
Impact
Woningbouw
Woningbouw
Grond Weg Waterbouw
GWW
Groensector
Groensector
Vragen
Ambassadeurs

Door te stoppen met het gebruik van tropisch hout gaan we het klimaat niet redden.

Door te kiezen voor tropisch FSC-hout zorg je er voor dat bossen blijven bestaan.Gebruik van tropisch hout is namelijk niet de grote veroorzaker van ontbossing of klimaatverandering.

Het beschermen van tropisch bossen speelt een cruciale rol in de strijd tegen klimaatverandering. Bossen nemen CO2 op en leggen deze vast in de vegetatie en de bodem, gemiddeld 200 ton CO2 per hectare tropisch bos. FSC-bosbeheer betekent dat bossen die opslagcapaciteit behouden, bos blijft immers bos. Daar kunnen we direct invloed op uitoefenen door hier te kiezen voor FSC-gecertificeerd tropisch hout. Bovendien zorgt onze keuze voor een kozijn, vlonder en brug van FSC-gecertificeerd tropisch hout er voor dat andere, klimaat belastende materialen niet toegepast hoeven worden. Kortom, dubbele klimaatwinst.

Consequent gecertificeerd hout gebruiken

Als binnen Europa bij de inkoop consequent gecertificeerd tropisch hout wordt gekozen (nu is dat circa 30%) kan nog eens 16 miljoen hectare tropisch bos duurzaam worden beheerd en daarmee beschermd. Ook wordt door die keuze de jaarlijkse CO2-uitstoot, veroorzaakt door ontbossing, verminderd met ongeveer 88 miljoen ton.

Lees meer

Een nieuwe, biobased bouwcultuur

Hout is in meerdere opzichten een heel circulair, klimaatvriendelijk materiaal.

Lees meer