Sounds!

Volg ons:

Sitemap Forest Stewardship Council® (FSC®)
FSC®-F000222
Klimaat
Klimaat
Certificering
Certificering
Impact
Impact
Woningbouw
Woningbouw
Grond Weg Waterbouw
GWW
Groensector
Groensector
Vragen
Vragen

Door te stoppen met kappen gaan we het klimaat niet redden.

Houtkap is niet de grote veroorzaker van ontbossing of klimaatverandering. Door te kiezen voor tropisch FSC-hout zorg je er juist voor dat bossen blijven bestaan.

20 jaar geleden sloegen intacte tropische bossen nog 17 procent van de door de mens veroorzaakte uitstoot op. De wouden verloren zo’n 25 procent van hun oppervlakte terwijl de wereldwijde uitstoot met 46% steeg. Intacte tropische bossen zijn een cruciaal opslagvat voor CO2 en spelen een hoofdrol in het tegengaan van klimaatverandering. In de door FSC beheerde  bossen groeien er voor iedere geoogste boom 99 bomen die opnieuw CO2 opnemen. Door toepassing van gecertificeerd tropisch hout voorkom je gebruik van bouwmaterialen die veel CO2 uitstoten en stop je het kappen van tropische bossen (-om plaats te maken voor soja of palmolie-), die klimaatverandering juist tegengaan.

Consequent gecertificeerd hout gebruiken

Als binnen Europa bij de inkoop consequent gecertificeerd tropisch hout wordt gekozen (nu is dat circa 30%) kan nog eens 16 miljoen hectare tropisch bos duurzaam worden beheerd en daarmee beschermd. Ook wordt door die keuze de jaarlijkse CO2-uitstoot, veroorzaakt door ontbossing, verminderd met ongeveer 88 miljoen ton.

Lees meer

Een nieuwe, biobased bouwcultuur

Hout is in meerdere opzichten een heel circulair, klimaatvriendelijk materiaal.

Lees meer