Sounds!

Volg ons:

Sitemap Forest Stewardship Council® (FSC®)
FSC®-F000222
Klimaat
Klimaat
Certificering
Certificering
Impact
Impact
Woningbouw
Woningbouw
Grond Weg Waterbouw
GWW
Groensector
Groensector
Vragen
Ambassadeurs

Over ons

Wij zijn FSC Nederland. Wij werken dagelijks met passie aan het herstel en de bescherming van bossen wereldwijd. Zo ook aan de tropische bossen in Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. Misschien ben je voor of tegen het toepassen van tropisch hout. Of misschien heb je er helemaal geen mening over, maar ben je wel nieuwsgierig. Op dit online platform verzamelen wij alle relevant kennis en feiten. Je vindt hier de meest gehoorde vragen en overtuigingen rondom tropisch hout, met daarbij horende feiten en argumenten.

FSC Nederland wil met deze website en de bijbehorende campagne de bewustwording over ieders eigen rol in bosbescherming vergroten. De strijd tegen ontbossing lijkt abstract en ver weg, maar met het gebruik van gecertificeerd tropisch hout draag je hier wel degelijk zeer positief aan bij.

Gecertificeerd tropisch hout. Waarom?
Tropische bossen zijn ons kostbaarste bezit. Ze halen CO2 uit de lucht, zorgen voor zuurstof en regen. Ze zijn dus onmisbaar voor een stabiel klimaat. Daarbij zijn ze het thuis van unieke planten, dieren en zelfs van mensen. We snappen dat je daarom denkt: “Kies niet voor producten van tropisch hout, zo bespaar je de tropische bossen.” Maar niets doen werkt juist averechts.

Door HIER voor tropisch hout te kiezen, beschermen we de bossen DAAR. Klinkt tegenstrijdig, dat weten wij. Toch is het zo. Hoe meer huizen, tuinen, bruggen, hekken, meubels en steigers we HIER van FSC-gecertificeerd hout maken, hoe meer tropische bossen we DAAR kunnen behouden. Hoe dat precies zit? Dat lees je op deze website.