Sounds!

Volg ons:

Sitemap Forest Stewardship Council® (FSC®)
FSC®-F000222
Klimaat
Klimaat
Certificering
Certificering
Impact
Impact
Woningbouw
Woningbouw
Grond Weg Waterbouw
GWW
Groensector
Groensector
Vragen
Ambassadeurs

In de Nederlandse waterbouw is meer dan de helft van het gebruikte tropisch hardhout van discutabele herkomst. Prijs gaat voor duurzaamheid.

Realiseer je bij de inkoop van tropisch hout hoe groot het verschil kan zijn tussen FSC-gecertificeerd en niet-gecertificeerd tropisch hout. Voor het bos welteverstaan.

Opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast. Routine regeert. Altijd tijd tekort. Investeer tien minuten om te ontdekken dat duurzame herkomst er toe doet. Het verschil tussen gecertificeerd en niet-gecertificeerd tropisch hout is het verschil tussen bosvernietiging en een bos met toekomst. Aan het hout zelf is niet te zien of tropisch hout uit een goed beheerd bos komt of een discutabele herkomst heeft. Daarom is zo belangrijk om te kiezen voor hout met een FSC-keurmerk. Dat betekent kiezen voor een FSC-gecertificeerde leverancier die op de factuur specificeert wat hij aan gecertificeerd hout levert. De factuur is het bewijs.

Dan kies je voor verantwoord bosbeheer, verantwoorde oogst, bescherming van dieren, geen kinderarbeid, geen stroperij, veilige arbeidsomstandigheden. Best fijn om te weten, toch?​

De échte kosten voor je project berekenen?

De 10 principes van een FSC-bos

Ieder FSC-gecertificeerd bos wordt beheerd volgens dezelfde 10 principes.

Lees welke dit zijn

Kies voor gecertificeerd

Is hout misschien wel het meest milieuvriendelijke materiaal? Ja, maar alleen als de duurzame herkomst gegarandeerd is.

Lees meer