Sounds!

Volg ons:

Sitemap Forest Stewardship Council® (FSC®)
FSC®-F000222
Klimaat
Klimaat
Certificering
Certificering
Impact
Impact
Woningbouw
Woningbouw
Grond Weg Waterbouw
GWW
Groensector
Groensector
Vragen
Vragen

Particulieren met hart voor het klimaat investeren in zonnepanelen, warmtepompen, rijden elektrisch. Best raar dat ze voor de inrichting van hun tuin kiezen voor kunststof vlonders en composiet schuttingen.

Vaak is het gebrek aan kennis over de kwaliteiten en de duurzame herkomst van tropisch FSC-hout er de oorzaak van dat particulieren kiezen voor andere, juist milieu-onvriendelijke materialen. Natuurlijk is de wat-levert-het-mij-op rekensom voor een warmtepomp sneller gemaakt dan het voordeel van een houten schutting. Toch hoort een hardhouten vlonder of schutting met FSC-keurmerk in het rijtje van milieuvriendelijke investeringen. Sowieso hoeft niet alles wat goed is voor het klimaat uitgedrukt te worden in rendement op de korte termijn. Er is maar een belangrijke aandeelhouder: de aarde. Tropisch hout is circulair. Het is stijlvol. Het bespaart veel CO2 uitstoot. Gaat langer mee en blijft langer mooi dan kunststof. De keuze is vergelijkbaar met een auto. Wil je een zuinige auto in je tuin of een Hummer.

Een nieuwe, biobased bouwcultuur

Hout is in meerdere opzichten een heel circulair, klimaatvriendelijk materiaal.

Lees hierover meer

Hoeveel bos kun je beschermen?

Pas FSC-gecertificeerd tropisch hout toe in een brug, beschoeiing, kozijn of ander project en bereken hoeveel tropisch bos je beschermt dankzij die keuze.

Bereken het